Actueel

We gaan er dit seizoen weer voor, samen genieten van mooi muziek.

Jubileumserie 2021-2022 45 jaar Theeconcerten in het Witte Kerkje

De data van de prachtige concerten zijn:

3 oktober 2021
28 november 2021
12 december 2021
16 januari 2022
20 februari 2021

Meer weten? klik dan hier

Blijf gezond, we gaan er dan samen iets moois van maken!

Informatie 

E-mail: theeconcerten.wittekerkje@ziggo.nl
Facebook: https://www.facebook.com/TheeconcertenTerheijden

Een kerk vol met een groot, zeer betrokken publiek

Feestweekend vorig seizoen
35 jaar Amateurconcerten
KUNST! ER ZIT MUZIEK IN
een groot succes
14 en 15 september 2019

Een groot succes, dat was het zeker: een prachtige expositie in het Witte Kerkje op zaterdag en een amateurconcert op zondag. De kunstenaars waren aan een muzikant ‘gekoppeld’, waardoor voor iedere muzikant bij één lied of muziekstuk een passend kunstwerk was.
Het was driedubbel feest in Terheijden: Kermis, de Traaierie en dan ook nog de expositie en het concert in het door de kermis ‘onzichtbare’ Witte Kerkje en dat alles met stralend zomerweer.

Aandacht voor de kunst tijdens de expositie op zaterdag 14 september.
In deze prachtige kroonluchter zijn de 60-tal bezoekers te zien die tijdens het concert een feestelijke middag hadden in de met kunstwerken verfraaide kerkruimte.
Het prachtige fleurige wandkleed ‘Summertime’ (2e van links), had Lilian Lambrechts bij het gelijknamige lied van Gerswin gemaakt.
Wandkleed ‘Summertime’ van Lilian Lambrechts
Dat lied werd door Olga Bodewes met een mooie sopraanstem en veel inlevingsvermogen gezongen …..
….. en door Yvonne Bours vakkundig begeleid.
Voor Henk van der Maaten had Els Vonk het evenbeeld van Henk gemaakt, passend bij zijn postuur, zijn kleding, zijn haardracht en zijn zanghouding.
Voor het lied ‘Quattro cavai cé  Trottano’ werd het beeldje met rode fez en rode bloemen omgetoverd tot een Italiaanse huzaar als grote verleider. Zoals we van Henk gewend zijn zong hij met veel verve. Bovendien zorgde hij door zijn ‘praatje’ voor gulle giften bij de uitgang (waarvoor dank!).
Vorig jaar zong de nu nog net 12-jarige Gustavo Wesselink de Barrientos hier uit volle borst het Bananenlied van André van Duin.
Nu heeft hij de baard in de keel en zingt letterlijk even een toontje lager.
Daarom speelde hij deze keer alleen piano, en hoe! Als solist vlogen zijn vingers over de toetsen in het stuk ‘In the hall of the mountain king’, uit de Peer Gyntsuite van Grieg. Het schilderij ‘Bergbeek’ van zijn oud-oudtante Nel Goed was daarbij zeer goed gekozen.
Als begeleider kwam Gustavo ook goed uit de verf. Hij begeleidde een schitterende sopraan,  zijn moeder Mirjam, in twee liederen van Mozart.
Wat had hij ook zelf genoten van het musiceren!
Sjoerd Eeftens, in Terheijden nog een onbekend talent, maakte indruk met zijn ingetogen zang en gitaarspel.
Niet alleen in muzikaal opzicht heeft hij talent, maar ook beeldend heeft hij zich goed ontwikkeld. Zijn eigen schilderij ‘Ingewikkeld’ gaf door de kleuren, de ‘beweging’ en vormen een extra dimensie aan de vertolking van zijn bewerking ‘Inspirations’.
Leander Schoormans speelde zowel piano (Haydn) als orgel. Als 20-jarige laat hij zien en horen dat we nog veel van hem kunnen verwachten.
Bij het humoristische tegeltableau ‘FEEST’ van Nelleke Nauta, beschilderd met feestvierende instrumenten en dansende mensen, had Leander Festliche Musik ‘Alla Händel’ van S. Karg-Elert ingestudeerd, dat op het orgel virtuoos klonk.
Als verrassing kreeg Leander van Nelleke een komisch beschilderde tegel met zijn ‘lieve muziekvriendin’ voor als hij eenzaam achter het orgel zit.
Tot slot Paul Campitelli. Zingen kan hij wel!
Paul zong ook ‘Circle of Life’ van Elton John en dat was bijzonder fraai verbeeld op het schilderij ‘Kwetsbaar’ van Jack Renne.
Het concert werd compleet gemaakt met een projectie, waardoor alles goed door het publiek te volgen was en de kunstwerken nog beter te zien waren.
Tot slot een zeer verdiend applaus en prachtige rozen voor alle deelnemers

Deze muziekmiddag smaakt naar meer.
Volgend jaar in 2021 komt er vast weer een Amateurconcert in het Witte Kerkje, het 36-ste.

Een video van het concert, met daarop één nummer van iedere deelnemer en waarbij ook het bijpassende kunstwerk is te zien, heeft Jeanne Caspers samen met Henk Bruijnstens gemaakt en de foto’s zijn vrijwel allemaal van Marcel Raafs (DANK)
https://youtu.be/visxRIVOtP0

Locatie Witte Kerkje, Hoofdstraat 1, 4844 CA Terheijden Telefoon 076-5931177 Agaath // 076-593 4434 Babs E-mailadres theeconcerten.wittekerkje@ziggo.nl Hours Per e-mail en via de website altijd mogelijk berichten te sturen. //-//-//-//-// Telefonische bereikbaarheid van maandag t/m zaterdag: 9 tot 18 uur; zondag 12 tot 17 uur. (Eventueel voicemail inspreken). //-//-//-//-// Op concert-zondagen NIET telefonisch bereikbaar.
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close